EVDE BAKIM
Evde saglik hizmeti; tanisi konulmus hastanin düzenlenmis olan tedavisinin takibi, uygulanmasi ve egitiminin saglanmasidir.
AMAÇ
-Tedavinin takibi
-Tahliller
-Heyet raporlarinin yenilenmesi
-Tibbi bakim ve rehabilitasyon hizmetlerinin hastanin evinde uygulanmasi
-Sosyal ve psikolojik destek verilmesi
KIMLER FAYDALANABILIR
Tanısı konmuş hastalıklar sebebiyle cihaza,yatağa veya eve bağımlı olan ve/veya yaşlılığından dolayı sağlık hizmetine ulaşımda zorluk yaşayan,yaşadığı mekanda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen birçok evde sağlık hastasıdır.
Evde sağlık hizmeti kapsamına;
-80 yaş ve üzeri hizmet talep eden tüm yaşlılar,
-Sağlık kurulu raporu ile belgelenmiş kronik rahatsızlığı bulunan ve günlük yaşam aktiviteleri skoru yönünden tam bağımlı veya ileri derecede bağımlı olarak nitelendirilen 65 yaş ve üzeri hastalar,
-Hastalığı sebebiyle cihaza ve/veya eve bağımlı hastalar,
-Palyatif bakım hizmeti almış ve tıbbi bakımının evde yapılması uygun görülen hastalar,
-Hastaneden taburcu olurken hekimi tarafından evvde sağlık hizmeti sunulması uygun görülen ve tedavi planı yapılan sürekli tıbbi bakım hizmeti alması uygun görülen hastalar,
-Sağlık tesisinden taburculuk sonrası otuz güne kadar (gerektiğinde hekim tarafından otuz güne kadar sürelerle uzatılabilen)tıbbi bakıma ihtiyacı olan ve hastaneden taburcu olurken hekimi tarafından süreli tıbbi bakım hizmeti alması gereken bireyler,
alınabilir.
Diyabet,kalp yetmezliği,inme,kronik obstruktif akciğer hastalığı (KOAH),alzheimer/demans,nörodejeneratif hastalıklar,terminal dönem kanser,multimorbiditeye sahip kronik hastalar,kalça/diz/omuz fraktürü sonrası tedavi ve takip yapılan hastalar ve amputasyon sebebiyle tıbbi bakım alması gereken hastalar öncelikli olarak evde sağlık hizmeti kapsamında değerlendirmeye alınır.
Bu hizmetten kronik hastaligi nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olmasi gereken, yürüyemeyen ve yataga bagimli olup özel ihtiyaçlarini dahi göremeyecek durumda olan hastalar yararlanabilmektedir.
Yataga bagimli olmayan harhangi bir saglik kurulusuna gidebilecek durumda olan hastalar bu hizmetten faydalanamamaktadir.
NASIL BASVURULABILIR
Evde Sağlık Randevu için 444 38 33 nolu direk hatti aranarak ulasilabilmektedir.
Evde saglik hizmetleri; hafta içi mesai saatleri içerisinde 1 doktor, 1 hemsire, 2 saglik memuru, 1 soför'den olusan ekiple randevu sistemiyle hizmet vermektedir.
Hastanin evde saglik hizmetine gereksiniminin olup olmadigini ekip hastayi yerinde görerek degerlendirir ve bu degerlendirme sonucuna göre randevulu sistemle hastaya gerekli tedavi ve tibbi bakim evinde ziyaret edilerek yapilir.
DIKKAT: Acil durumlarda 112'yi arayiniz.